Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011 – del 9.

Onsdag, 18. mai 2011

Dekorasjon i Galeria Krakowska. Denne og mange flere.

Dekorasjon i Galeria Krakowska. Denne og mange flere.

Vår andre hele dag i Krakow.

Denne dagen skal vi bruke på et av de to store varehusene i byen. Begge har Galeria som fornavn, og det nærmeste for oss er Galeria Krakowska. Det er den bygningen vi passerer gjennom når vi skal til Hovedstasjonen for både jernbane og buss.

Interiøret er flott. Midtgangen i grunnetasjen er dekorert med utstilling av gamle bilkarosserier, og forretningene er som dem vi har hjemme i norske varehus. Det er egentlig litt trist, det at alt skal være så likt. Vi ender med å kjøpe oss nye sko, nye danske, ja danske Ecco-sko. Vi sparte omtrent femten prosent.

-          ”Inger Johanne, husker du at de lærerne vi snakket med på bussen fra flyplassen fortalte at begynnerlønna for lærere i Polen er tre tusen kroner i måneden. Hvordan i all verden har de råd til å handle her på dette varehuset?”

Det er noe som ikke stemmer. Jeg husker at jeg for et par år siden snakket med en cubaner som fortalte at det var lett å vite hvem som var kriminelle på Cuba. Dette var etter at vestlige varer hadde begynt å gjøre sitt inntog, og enkelt butikker hadde fått tillatelse til å selge blant annet elektronikk. Ingen med vanlige jobber, uansett nivå, hadde så høye inntekter at de kunne finansiere kjøp av disse varene. Det var kun kriminelle som klarte det, så derfor kunne politiet bare håve inn mennesker som handlet i disse butikkene. Om situasjonen er slik i Polen, vet jeg ikke, men våre lærerjenter fortalte at det var problematisk å skaffe penger til husleie i helt vanlige småleiligheter, så da så.

Ei due som ikke ser at seksualpartneren er flat og svært død.

Ei due som ikke ser at seksualpartneren er flat og svært død.

Duer forstår ikke så mye. Ikke den dua jeg så her nede i hvert fall. Ei død due som ligger flatklemt på veien, er ikke, slik jeg forstår, en god seksualpartner, men det skjønner ikke vår due som intenst prøver å voldta den døde dua.

Markeder kan tilby litt av hvert, også her i Krakow. Fristende fargerike frukter, bær og grønnsaker ligger i hauger. Noen dusjer frukten med vann. Da blir de ekstra blanke. Andre øser jordbær opp i poser, jordbær som sprer sin liflige duft over hele markedet.

-          ”Forstørrelsesglass, et slikt som kan dyttes inn i et lite skinnetui. Et slikt hadde vært kjekt å ha, så dårlig som jeg ser. Kanskje de har noe slikt her?”

Inger Johanne blir med for å lete, og i det første utsalget som har non-food, finner hun det jeg skal

Et svært rikholdig marked med alt vi kunne tenke oss av bær, frukt og grønt.

Et svært rikholdig marked med alt vi kunne tenke oss av bær, frukt og grønt.

ha. Jeg hadde sikkert ikke funnet det, så dårlig som jeg ser farger, så det er godt å ha en ved sin side, en som ser både farger og andre ting.

-          ”Kanskje vi skal fordype oss litt i det vi har sett her i sentrum?”

Vi bestemmer oss for å se om vi kan komme oss inn i bymuren. Vi forsøker oss først på Portfestningen. Der er det lett å komme inn siden døren er vid åpen.

-          ”Er det der borte restaurant?”

Noen hvitkledde personer, det ser ut som servitører, holder på med et eller annet, så jeg går bort og spør. De rister bare på hodet og smiler, så vi leter etter en inngang som kan føre oss opp i festningen. Etter litt søking finner vi en, og dermed er vi på selvguidet tur i et festningsverk fra trettenhundretallet. Alt har blitt holdt godt ved

Inne i gården i Portfestningen

Inne i gården i Portfestningen

like. Oppganger, svalganger, skyteskår, tårn, mange tårn, plantegninger over hvordan det en gang har sett ut. Jeg tenker over det vi har blitt fortalt, at Krakow ble lite ødelagt av krigen, mens for eksempel Warszawa ble høvlet vekk fra overflaten.

-          ”Tenk hvis vi ikke hadde fått den andre verdenskrigen. Tenk på alt som da fortsatt ville stått uendret og gitt oss gode kunnskaper om hvordan det var før”.

Vi begynner å bli både tørste og sultne, men Inger Johanne har gått og ruget på et eller annet spørsmål, og plutselig står en smilende ung mann foran oss. Vi blir stående og prate. Han forteller at han er student, studerer statsvitenskap, og forteller oss at det vi trodde var et torturinstrument, er et heiseverktøy som ble brukt til å heise opp tunge ting fra gaten og opp til der

Inne i gården i Portfestningens

Inne i gården i Portfestningens

forsvarerne holdt til.

-          ”Dere er ikke de første som spør om det samme”, sier han, ”de fleste tenker mer voldsomt enn praktisk”.

Nå er det tørsten som får vår oppmerksomhet. Ølet i Polen er godt, selv om guidebøkene presiserer at det tsjekkiske er bedre, og et egnet serveringssted ligger like under forsvarsmurene, så vi slipper å gå særlig langt.

-          ”Polske kremkaker bør prøves”, har vi hørt, og nå har vi anledning.

Servitøren smiler når vi ber om øl og foreslår med en gang en av sine kaker. Vi takker nei og holder stand inntil hun kommer med ølet. Da har vi ombestemt oss. Det blir eplekake med krem til meg og en litt mindre farlig kake til Inger Johanne som må tenke på sin diabetes.

Polske kremkaker med øl.

Polske kremkaker med øl.

Klokken har blitt fire og Mariakirken står for tur. Mange har fortalt oss om hvor flott den er. Det utvendige har vi allerede sett. Nå er det interiøret som gjelder. Vi husker det andre har fortalt, men at det skulle være så overdådig, hadde jeg ikke forestilt meg.

-          ”Du har sett noe lignende i Roma”, sier Inger Johanne.

-          ”Ja, men allikevel”, svarer jeg.

I tillegg til Mariakirken har Rynek Glowny enda en kirke. Denne er liten, med plass til tjuefem mennesker, og vi har bestilt billetter til kveldens kammerkonsert og gleder oss stort.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

En liten del av Mariakirken.

En liten del av Mariakirken.

Den lille kirken St. Wojciech som er en av de eldste i Krakow. Konserten som vi skal oppleve foregår her. Kirken rommer totalt tjuefem mennesker.

Den lille kirken St. Wojciech som er en av de eldste i Krakow. Konserten som vi skal oppleve foregår her. Kirken rommer totalt tjuefem mennesker.

Kveldens kammerorkester i kirken St.Wojciech

Kveldens kammerorkester i kirken St.Wojciech

Terje mater duene på Rynek Glowny

Terje mater duene på Rynek Glowny


Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: Reisebrev

Stikkord:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

42 kommentarer on “Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011 – del 9.”

 1. store coach Sier:

  KENNETT, Mo. (AP) — A southeast Missouri Christian Louboutin man told authorities he suffocated a 3-year-old neighbor girl he found playing at his backyard swimming Louboutin pool and then threw her body in a floodway ditch, court documents allege. Shawn Morgan, 43, was Christian charged over the weekend with first-degree murder, armed criminal action and tampering with evidence in connection with the disappearance of Breeann Rodriguez. The child was Cheap Christian Louboutin last seen Aug. 6 in front of her home near Senath, a town of about 1,500 residents located Christian Louboutin Cheap about 200 miles south of St. Louis in southeast Missouri. Her body has not been found.

  Louboutin Sale
  Cheap Louboutin
  Christian Louboutin Replica
  Replica Christian Louboutin
  Wholesale Christian Louboutin
  Christian Louboutin Wholesale
  Christian Louboutin Men
  Christian Louboutin Women
  Christian Louboutin UK
  Knockoffs Christian Louboutin
  Christian Louboutin Knockoffs
  Christian Louboutin Knockoff
  Knockoff Christian Louboutin
  Christian Louboutin Shoes
  Louboutin Shoes
  http://www.christianlouboutin-discounts.com/

  Morgan told police he Christian Louboutin Sale then tossed the girl’s body in the same trash bag he used to suffocate her and threw it over a railing along Missouri Christian Louboutin Outlet 164 and into a floodway ditch. He said that when he got home, he dismantled the bicycle the Christian Louboutin Outlet Store girl had ridden earlier and tossed it in the same water system as the body. A bike found in the water system has been identified as Louboutin Outlet belonging to the girl. Dunklin County Sheriff Bol Holder told ABCNews.com that investigators were looking for Christian Louboutin On Sale the girl’s body in a series of ditches in Hornersville, about six miles from Senath.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. cat Sier:

  mybagsstore.net
  Louis Vuitton Outlet,welcome to our louis vuitton outlet Online store, buy louis vuitton bags, wallet, shoes, sunglasses. we will give you the biggest benefit-save 70%! Now enjoy shopping at our louis vuitton stores. Our 24/7 online louis vuitton outlet stores customer service waiting for you.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. cat Sier:

  http://www.buyreplicashandbags.net

  Come on! Our Replicas Louis Vuitton the genuine leather Louis Vuitton Handbags and Louis Vuitton Shoes, which these shoes is designed not only simple but also very elegant, especially in if you wear these shoes would takes you a comfortable feeings everyday. Please feel assured that our Louis Vuitton Outlet products own quality assurance. What are you waiting for? At the same time, our Buy Louis Vuitton Bags is on sale, it has various of colors and styles for you to chose from our store and these bags with textile lining and smooth leather trimmings. It’s really a huge opportunity, once you missed that you did not have chance. Cheap Louis Vuitton discount is not often, hurry up! Our Louis vuitton limited quantity; first come first served. Believe yourself, Our Louis Vuitton outlet is your best choice.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Christian Louboutin Sier:

  US President Barack Obama has thanked the Canadian Christian Louboutin Shoes people for their support in the days following the 9/11 attacks, in a Christian Louboutin letter to Canadian Prime Minister Stephen Harper made public Friday.”In one of the darkest moments in our history, Canada stood by our side and showed itself to be a true friend,” Obama wrote.the 10th anniversary of September 11, 2001, we remember with gratitude and affection how the Christian Louboutin Store people of Canada offered us the comfort and friendship and Louboutin Outlet extraordinary assistance that day and in the following days, by opening their airports, homes and Christian Louboutins hearts to us.”In the letter, dated Thursday, the US president pays special Christian Louboutin Outlet tribute to the city of Gander in Newfoundland, which only has a Christian Louboutin Sale population of 9,600 — but took in about 6,600 air passengers diverted when US Louboutin Shoes airspace was shut down.”As airspace over our two countries was shut down, hundreds of flights en route to the United States were landed safely by Canadian air traffic control in seventeen Canadian airports from coast to coast,” Obama wrote.

  Christian Louboutin 2011
  Christian
  Christian Louboutin Collection
  Christian Louboutin Replica
  Replica Christian Louboutin
  Christian Louboutin Knockoff
  Christian Louboutin Knockoffs
  Christian Louboutin Boots
  Christian Louboutin Sneakers
  Christian Louboutin Women
  Christian Louboutin Mmen
  http://www.christianlouboutins-cheap.com/

  “For the next 3 days — before our airspace was Christian Louboutin On Sale reopened — those displaced passengers were treated like family in Louboutin Sale Canadian homes, receiving food, shelter, medical attention, and comfort.”Harper is due to speak in Louboutin New York on Sunday at a ceremony honoring the victims of the September 11, 2001 attacks. Mexican President Cheap Christian Louboutin Felipe Calderon on Friday held “private” talks with the Dalai Lama — a move Christian Louboutin Shop sure to irritate China, which says the exiled Tibetan spiritual leader Discount Christian Louboutin is bent on independence.Calderon’s office said in a statement that the pair had discussed “the importance of promoting ethical values in contemporary society.”The Mexican leader reiterated his country’s adherence to the “one-China principle” and its Christian Louboutin Online recognition of China’s full sovereignty over Tibet.The Dalai Lama described the talks as “very good” and taking place in a “friendly atmosphere” — and added that Calderon had “inquired about the situation in Tibet.”The talks were not listed on Christian Louboutin Cheap Calderon’s public agenda, nor were they part of the official itinerary for the Dalai Lama’s third visit to Mexico, where he arrived late Thursday.Beijing regards Tibet as an “inseparable” part of China and the Dalai Lama — who Christian Louboutin Discount lives in exile in India — as a “splittist” bent on dividing Christian Louboutin UK the country. It regularly protests over his meetings overseas.In July, China said US President Barack Obama’s talks with the Buddhist monk had damaged relations between the two countries.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Cami Sier:

  There’s nothing like the relief of finding what you’re liokong for.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Nibby Sier:

  If your atrielcs are always this helpful, “I’ll be back.”

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. rlevmrp Sier:

  65WAsI utekhyfwmjsu

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. sbaapdjzhk Sier:

  Uk8BWi , [url=http://usquwldemguw.com/]usquwldemguw[/url], [link=http://hkaefmirdzmj.com/]hkaefmirdzmj[/link], http://sxzjpnskvhyr.com/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Xaria Sier:

  I’d venurte that this article has saved me more time than any other.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. trixluvsu Sier:

  business insurance 56759 low income health insurance piiilg

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. fooleecoolee Sier:

  private health insurance =[ cheap auto insurance 248722

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. douglasgraci Sier:

  car insurance qoutes =(( cheap business insurance 556

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. EnjoyPrip Sier:

  car insurance quotes diluue ghi health insurance qhgo

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Christian Louboutin Sale Sier:

  WASHINGTON (AP) — Congress approved free trade Discount Christian Louboutin agreements Wednesday with South Korea, Colombia and Panama, ending a four-year drought in the forming of new trade partnerships and giving the White House and Capitol Hill the opportunity to show they can work together to stimulate the economy and put people back to work.In rapid succession, the House of Representatives and Senate voted on the three trade pacts, which the administration says could boost exports by $13 billion and support tens of thousands of American jobs.

  Replica Louboutins
  Replica Louboutin
  Christian Louboutin Replica
  Replica Christian Louboutin
  Christian Louboutin Knockoff
  Christian Louboutin Knockoffs
  Christian Louboutin Boots
  Christian Louboutin Sneakers
  Christian Louboutin Women
  Christian Louboutin Men
  Christian Louboutin Pumps
  Christian Louboutin Wedges
  Christian Louboutin Online
  Christian Louboutin Shop
  Christian Louboutin Store
  Christian Louboutins
  Cheap Louboutin
  Louboutin Sale
  Louboutin Shoes
  Louboutin Outlet
  Louboutin
  Louboutins
  Christian Louboutin Outlet Store
  Discount Christian Louboutin Shoes
  Cheap Christian Louboutin Shoes
  Christian Louboutin
  Christian Louboutin UK
  Christian Louboutin 2011
  Christian Louboutin Ankle Boots
  http://www.christianlouboutinshoes-store.com/

  None of the votes were close, despite opposition from Cheap Christian Louboutin labor groups and other critics of free trade agreements who say they result Christian Louboutin Outlet in job losses and ignore labor rights problems in the partner countries.President Barack Obama said Christian Louboutin Sale passage of the agreements was “a major win for American workers and businesses.”"Tonight’s vote, with bipartisan Christian Louboutin Shoes support, will significantly boost exports that bear the proud label ‘Made in America,’ support tens of thousands of good-paying American jobs and protect labor rights, the environment and intellectual property. … I look forward to signing these agreements.”The agreements would lower or eliminate tariffs that American exporters face in the three countries. They also take steps to better protect intellectual property and improve access for American Christian Louboutin For Cheap investors in those countries. The last free trade agreement completed was with Peru in 2007.The House also passed and sent to Obama for his signature a bill to extend aid to workers displaced by foreign competition. Obama had demanded that the worker aid bill be part of the trade package.Years in the making, the Christian Louboutin Clearance votes come just a day after Senate Republicans were unified in rejecting Obama’s $447 billion jobs creation initiative.The agreement with South Korea, the world’s 13th largest economy, was the biggest such deal since the North American Free Trade Agreement with Mexico and Canada in 1994.The Sale Christian Louboutin votes were 278-151 for South Korea, 300-129 for Panama and 262-167 for Colombia. The Senate votes were 83-15 for Korea, 77-22 for Panama and 66-33 for Colombia.”We don’t do much around here that’s bipartisan these days,” said Republican Sen. Rob Christian Louboutin On Sale Portman, who was U.S. Trade Representative during the George W. Bush administration. “This is an example of where Christian Louboutin Discount we can come together as Republicans and Democrats realizing that with Christian Louboutin Cheap 14 million Americans out of work, we need to do things to move our economy forward.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. PoizonSmurf Sier:

  prescription online consultation propecia jkhb nexium medicine generic 8045

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. rmanigold Sier:

  homeowners insurance california =-))) health insurance :(

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. KingOFashesx Sier:

  cheap health insurance 8-[[ health insurance mps

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. NikTizzler Sier:

  ultram >:)) cheap levitra online vardenafil 51545

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. mailval Sier:

  maryland health insurance plan 22812 auto insurance nahotd

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. defil3d Sier:

  health insurance %]] home insurance rsg

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 21. babybrebre Sier:

  free health insurance 439 life insurance 383528

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 22. Christian Louboutin Outlet Sier:

  ERCIS, Turkey (AP) — Rescuers, working under Cheap Louboutin floodlights, pulled a 13-year-old boy alive from the rubble of a collapsed apartment building early Discount Christian Louboutin Friday, over 100 hours after a massive Christian Louboutins earthquake leveled many buildings in eastern Turkey, killing at least 550 Christian Louboutin people.A picture by the state-run Anatolia news agency showed a rescue team Christian Louboutin On Sale carrying, Ferhat Tokay, out of the debris, wearing a neck Christian Louboutin Discount brace. In other pictures from a field hospital, he appeared conscious and looking at his rescuers.Tokay’s rescue came 108 hours after Sunday’s 7.2-magnitude earthquake, the agency said.The agency said the boy was injured but did not give further Louboutin Outlet details. The collapsed building from which Tokay was rescued was in Ecris, the Louboutin Cheap town worst hit by the quake.The temblor has killed at least 550 people and injured 2,300 others, according to the country’s disaster management, AFAD, website updated Thursday evening.

  Louboutin Shoes
  Christian Louboutin Red Bottoms
  Christian Louboutin Suede
  Christian Louboutin Booties
  http://www.christian-louboutin-shoes-store.com/

  Thousands of homeless in tents were struggling in the bitter cold as rain and snow brought on more Christian Louboutin Heels hardship.Television footage on Thursday showed a Christian Louboutin Shop rescue team cheering and clapping as another young Louboutins man, wearing a red sweater and strapped to a stretcher, was also carried out of the debris. His eyes Christian Louboutin Store were shut most of the time, but he opened them at one point.The Christian Louboutin Shoes Anatolia agency identified the Christian Louboutin Boots man as 18-year-old Imdat Padak. He was rescued by an Azerbaijani crew.Padak was flown to the nearby city of Van and was dehydrated, but in good condition, according to the news agency.Emergency officials said 187 have been Christian Louboutin Outlet Store rescued from the rubble. About 2,000 buildings have been destroyed and authorities declared another 3,700 buildings unfit for habitation.More aid began to reach survivors, with Turkish authorities delivering more tents after acknowledging distribution problems that included aid trucks being looted even before they reached Ercis.Families who did snag precious aid tents shared them with others. But some people spent a fifth night outdoors huddled under blankets in front of campfires, either waiting for news of the missing or keeping watch over damaged homes.As survivors gathered pieces of wood to light campfires or stove-heaters, The Red Louboutin Crescent and several pro-Islamic groups set up kitchens and dished out soup or rice and beans.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 23. AlexBarclay Sier:

  california health insurance 9308 life insurance 97070

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 24. sarah8luv8svs Sier:

  car insurance voef car insurance quotes %-[

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 25. ummooya Sier:

  cialis 678171 cialis generic zivyz

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 26. Coach Outlet Sier:

  A University of Texas Dallas scientist is working on developing Coach Outlet a technology that would Coach Satchels Sale delight Harry Potter fans everywhere–an invisibility cloak Coach Outlet Store.Ali Aliev uses carbon nanotubes–Coach Outlet Stores which look like pieces of thread– Coach Factory Outletand then heats them up rapidly until the objects beneath them effectively disappear Coach Outlet Online.You can watch the threads disappear as they are heated up in the video below Coach Factory.So how do the threads work?Coach Factory Outlet Online In a paper published in Nanotechnology in June Coach Handbags, Aliev explains that the invisibility cloak exploits the “mirage effect Coach Classic Bags.” A highway can become so hot that small circles Coach Kristin Bags that look like puddles of water appear in the road Coach Madison Bags.

  That happens when the road is so hot that the surface bends the light around it Coach OP Art Bags, so that the driver sees the reflected sky instead of the pavement Coach Crossbodys. The carbon nanotubes create a similar effect http://www.coachonline-factoryoutlet.com/.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 27. cheap ugg boots Sier:

  Really good post,It’s good UGG Boots UK online store for you,offers ugg boots for winter to keep our feet warmth,we have the UGG Bailey Button will be your good choice,and you may also choose theUGG Jimmy Choo Sora Black ,UGG Bailey Button Black and the charming UGG Jimmy Choo Starlit Chestnut for Christmas gift,I like the UGG Classic Cardy Black for myself,fashionable UGG Bailey Button Triplet Grey ,UGG Bailey Button Chestnut Boots are available now with many colors and sizes,just get it for yourself,I am so happy to introduce the UGG Classic Tall ,UGG Leopard Print Boots for you,in our daily life,we like the comfortable UGG Classic Mini Chestnut,UGG Coquette,UGG Bailey Button Grey.How about the stylish UGG Short Sheepskin Cuff Sand ?All of them are featuring with 100% genuine double faced sheepskin.When you put on the UGG Bailey Button Chocolate,UGG Classic Short Chestnut,Grey Uggs,they will be pleased your feet.Get yours today the UGG Tall Sheepskin Cuff Black,UGG Classic Short Black,UGG Classic Short Grey.Sure you will love them.As winter is coming nearer and nearer,people are ready to shop for the Cheap Ugg Boots.I am so proud to introduce a nice store for you for the fashionable UGG Bailey Button Boots ,such as UGG Bailey Button Triplet Boots and Ugg Argyle Knit Cream.The one of must have item is Ugg Jimmy Choo Sora Chestnut and the charming UGG Classic Short Boots,sure you will like it.We have some match tips for you, Ugg Classic Mini Blackand red striped skirt designed to be simple, work is also very simple, striped overall is a very atmospheric style, coupled with the small pieces of white suits and Ugg Classic Short Sparkles Gold , very close to the French romantic tone.I believe that most of us like the Ugg Tall Sheepskin Cuff Boot Sand,such as the stylish and modern Ugg Jimmy Choo Starlit Black Boots are many people’s best choice for daily life and ideal for every occasions,some girls like also line the Ugg Classic Short Leopard Printand the comfortable Ugg Sheepskin Cuff Boot Black,Ugg Bailey Button Black also will be your best choice for winter,I love the stylish Ugg Classic Tall Romantic Flower,Chestnut Uggs,all the boots are made with genuine sheepskin.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 28. Microsoft Office Sier:

  ..I am very happy to read this article..thanks for giving us this useful information. Fantastic walk-through. I appreciate this post.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 29. Coach Outlet Sier:

  WASHINGTON Coach Outlet(AP) — With the federal government racking up deficits of more than $1 trillion a Coach Outlet Storeyear and lawmakers paralyzed by political differences,Coach Outlet Stores the House on Friday is taking up a proposed constitutional amendment Coach Factory Outletthat would force Congress to balance its budget.Coach Outlet OnlineThe amendment, requiring that spending not exceed revenues in any given fiscal year,Coach Factory is essentially the same as one proposed the last time Coach Factory Outlet OnlineRepublicans regained control of the House, in 1995.Coach Classic Bags At that time it passed,Coach Handbags with 72 Democrats joining 228 Republicans in voting yes. Coach Kristin BagsThe measure fell just one vote short of getting Coach Purses Outletthe needed two-thirds Coach Crossbodysmajority in the Senate.This time there Coach Madison Bagsare 242 Republicans, Coach OP Art Bags 12 more than in 1995, and, if every Republican backed the Coach Poppy Bagsamendment, only 48 Democrats would be Coach Satchels Saleneeded to come up with a two-thirds margin. Coach Tote Handbags But the outcome of the vote on Friday is far from certain.New ArrivalsThe Democratic leadership is actively urging its members to vote against the amendment and the White House has come out strongly against it.http://www.coachbagoutletfactory.com/ Democratic Whip Steny Hoyer of Maryland, who voted for the measure in 1995, is leading the effort to defeat it this time.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 30. BootCheap Sier:

  555linli1
   Destiny: A tyrant’s authority for crime, and a fool’s excuse for failure

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 31. UggsCheap Sier:

  555linli2
   The sum of behaviour is to retain a man’s own dignity, without intruding upon the liberty of others

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 32. BootCheap Sier:

  555linli3
  One may overcome a thousand men in battle, but he who conquers himself is the greatest victor.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 33. Retro Jordan Sier:

  555ce1
  Welcome to 100% Real Nike Jordan Shoes Online Store. We are major online store in worldwide wholesale and retail Jordan Shoes. New brand Retro Jordan with distinctive design and alternative fashion.The original special system can better protect your feet very well. Our hot seller Air Jordan Shoes are in For the 10 years’ business online, If you are looking for Cheap Nike Jordan one footwears which are a mix of beauty craftsmanship and favorable price, bestsneakersdeal.com is the right place. All popular Nike Jordan Shoes Sale display in our shop are stock in our warehouse.
  We offer Cheap Air Jordan Retro and There are thousands of Jordan Shoes Sale on our website,It highest quality,if you buy our Air Air Jordan 7 you will definitely love those Air Jordans.We are driven by customer service. We believe that because of each and every one of our customers we are in the position to offer this service for years to come. Our goal isto present the best selection of classic Air Jordan Shoes available for purchase using a secured payment system.We hope you enjoy our site and welcome to make order,so if you have a problem,please contact us and let us know.We will be happy to help you during normal business hours.Thank you for taking the time to visit our site!Buy Cheap Air Jordan Shoes,jordans basketball shoe Free Shipping To Your Door!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 34. Cheap UGG Boots UK Sier:

  555ce2
  Here at our website buyuggbootonlinesale.com warmth UGG Boots Sale Shop, we are passionate to provide you the about all UGG Boots UK that are good for the body as well as the fashion. All sheepskin boots such as UGG Bailey Button Triplet, UGG Classic Mini Boots we make are genuinely Australian, manufactured in Australia from the finest twin-face sheepskin ¨C best in the world. If you want to get the real Australian sheepskin Cheap UGG Boots you’ve come to the right place!? When you buy from us, you will receive hard-to-beat prices, plus fast shipping worldwide,Sale UGG Boots about 5 – 8 days to the US & Canada. Welcome to browse our range of quality Ugg products on the website, or visit our shop.
  UGG shoes is famous the world, more and more people in their Buy UGG Boots. People began to wear these shoes, just because they are durable, comfortable, but now they are celebrities of the founders of the trend. In the larger more Angle, to a greater ease and comfort,UGG & Jimmy Choo you can use directly in the compact format. Set up a different feeling, together with the label.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 35. nike shox shoes Sier:

  555ce3
  The stadium show that Cheap Nike Free goal is in running barefoot/Jane trend and the new Nike Free Sale, but I think this is a little surprising shoes are called "support increased stability arch" and "more for a special buffer ride." Two run counter to the whole idea of Jane barefoot run, Nike Free Run the proponents support and little buffer.Jordan is the most famous basketball course participants of cheap adidas Nike Free Shoes The considered professional basketball-levels NBA competition, this is observed to hundreds of thousands of men and women around the world.
  Wholesale Nike Shox is by the sheep, which makes them for each season.Cheap Nike Shox series product, with its unique design and famous creativity.Men Nike Shox Buffer system is by Women Nike Shox by the latest technology all over the world results.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 36. cheapsvibramfivefingers Sier:

  555yxj7
  thank you very much! i like it!Cheap Air Jordan The biggest characteristic is match colors much more special. At the time of the very popular shoes holder design and built-in air mattress.Although this may be a great progress in the process of innovation Air Jordan Shoes, fresh birth certificate the brand shoes. Because a pump design, so that, when you wear Discount Air Jordan Shoes, you can adjust the pump in what way as you like. Air Jordan.
  Cheap Jordan Shoes which is one of the world’s best-known global sports brands, but never an own factory, which is how to do it? Trend in today’s world is small, light thin control of large, heavy, thick, mind control substances, patents and other intellectual property and brand control the physical production in the face of this situation, Chinese enterprises will go from here. Nike Air Jordan Discount is a fully-fledged brokers brand has never been a part of their factories.Jordan Shoes Sale In this regard, the outlets for the upcoming school son to buy new shoes, Ms. Wang said in an interview, if this is a common problem, even if the concern does not help, the market has been occupied by these brands, if you buy some unknown brand products, as long as the investment that the Jordan Shoes Online agent for face shoes, the promotion of the things single-handedly by the company’s headquarters.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 37. myretrojordansalemyretrojordansale Sier:

  555yxj8
  Beautiful,wholesale Nike Shox perfectly acceptable anyone, anyone willing to wear a movement promotion.First Nike Air Max turbine man model collection by get considerable reputation to buy urban fashion. Cheap Nike Shox This is for all use be delicious rap singer focus on them.Air Max shoes online Favorite style line production in to help with the superstar, a enterprise significantly reduced.
  Nike Shox R4 New Zealand, observe the shadow said: “but I timberland become Britain, or let me Cheap Nike Shox Sale, the debate over the people, a red hair, he is now the most stubborn, and many of the infinite, this is a rather position present station, 1,Cheap Nike Shox above the humble our boots live in will do.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 38. mycheapairjordan Sier:

  555yxj9
  Cheap UGG Boots have become sought-after items among young and old alike since they were released. Being both trendy and comfortable,UGG Boots is accessible to common people. Good news that you only need to cost a little could gain boots with the styles you like. The UGG Liberty Boots, UGG Elsey Boots 5596 and UGG Adirondack Short Cheap Ugg Bailey Button is especially hot sale Cheap Ugg Bailey Button Triplet in our store. Double-face sheepskin is used in many of our core ugg boots. Pick up UGG Boots Online now!
  nice for us UGG Boots Online, jumbugg skins, CGM, some of the famous brand.Information for children and adults shoes. You can find a flavor of the UGG Classic Mini 5854 and boots for kids of all ages. Many parents like shopping in Discount UGG Boots for their children, because they put the Cheap UGG Boots, fashion, comfortable, make the child feet warm. These are great shoes need positive children run durable shoes.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 39. Coach Outlet Sier:

  Last week, police said nearly a dozen people had been rounded up.None of the detainees have been shown publicly and officials have not said what evidence led to Louboutin the arrests.”What we have unearthed is real,” Sandy said, but he gave no new information about Christian Louboutin the possible motives for the alleged conspiracy to assassinate the prime Cheap Christian Louboutin minister. Persad-Bissessar, a former attorney general, said on Thursday the plot targeted her and three cabinet ministers.WASHINGTON (Reuters) – The European Union is Coach Factory preparing new restrictive measures against Iran and shares U.S. concerns about Tehran’s nuclear program, European Coach Outlet Council President Herman Van Rompuy said on Monday.Van Rompuy did not offer details of the planned sanctions in remarks to reporters after a White House meeting with President Barack Obama and other top U.S. officials.In a joint statement issued after that meeting, the United States and European Union Coach Outlet Online said they shared “deep concern” about the possible military dimensions of Tehran’s nuclear Coach Factory Outlet Online pursuits. “We stress our determination to ensure Coach Outlet Stores that Iran complies with its obligations, including abiding by United Nations Security Council resolutions, and to cooperate fully with the IAEA to address the international community’s serious concerns over the nature of its nuclear program,” the statement read.PORT OF SPAIN (Reuters) – The Coach Outlet Store number of suspects detained in an alleged plot to assassinate Trinidad and Tobago’s prime minister rose to 13, a top security official said on Monday while offering few new details about the conspiracy.National Security Minister John Sandy faced intense questioning at a Coach Outlet Factory news conference from reporters pressing for more specifics since Prime Minister Kamla Coach Factory Outlet Persad-Bissessar announced on Thursday that officials had uncovered a plot.The government’s vague announcement and reluctance to provide more information has puzzled many in this twin-island Caribbean country, a leading oil and gas producer and the top supplier of liquefied natural gas to the United States.Sandy said a total of 13 people had been detained in connection with the alleged assassination plot, including a police officer, two former police officers and an ex-Coast Guard member.

  Coach Factory Online
  Coach Handbags
  Coach Bags
  Coach Purses Outlet
  Christian Louboutin Outlet
  Cheap Louboutin

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 40. Microsoft Office 2010 Sier:

  I do wish that I’d Microsoft Office 2010 read the many one-star reviews of Office 2007 before I wasted my money and time on it. Microsoft Office It is truly one of the most monumental failures in the history of computer software. You should understand, before purchasing this debacle, Office 2007 has removed Microsoft Office 2010 professional all the basic pull-down menus from the top of the screen Microsoft Office 2010 Home and Student and replaced them with a few random menu items, none of which have Office 2010 any bearing on what you’re trying to accomplish.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 41. womens ugg boots Sier:

  9CU1O4MVJB PS1AE4VU35 Welcome to our Cheap Ugg Boots Online store. As one of the well-established Womens Ugg Boots Clearance online wholesaler, we are very grateful for the continuous support of all the customers. So we decided to start Ugg boots clearance sale to show thank all the customers. During this period, best sellers like UGG Boots Bailey Button,UGG Boots Bailey Button Triplet,UGG Boots Classic Argyle Knit,UGG Boots Classic Cardy,UGG Boots Classic Mini,UGG Boots Classic Short,UGG Boots Classic Tall,UGG Boots Nightfall,UGG Boots Roxy Short,UGG Boots Roxy Tall,UGG Boots Sundance II,UGG Boots Ultra Short,UGG Boots Ultra Tall,UGG Boots Factory Outlet are sold at unprecedented low price. Take this chance to enjoy the coziness and comfort of Cheap UGGs.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 42. Coach Outlet Sier:

  PORTLAND,Coach Outlet Maine (AP) — The big snowstorms of autumn are just memories in New Coach Outlet Stores England, where people who make their living off winter tourism Coach Factory Outlet are losing income and New Hampshire primary candidates Coach Outlet Online lack picturesque winterscapes for photo ops. Tourists Coach Factory in the West play golf instead of skiing. In Midwestern hockey country,Coach Factory Outlet online you can barely slog a puck through the slush.Coach Classics A continuing dearth of snow in many U.S. spots usually buried Coach Kristin Bags by this time of year has turned life upside down. Coach Madison Bags The weather pattern that left many northern states with a Coach Poppy Bags brown Christmas is still sticking around, and the outlook for Coach Outlet Stores at least the next week is bleak for winter recreation enthusiasts.Coach Factory Outlet Nationwide, the lack of snow is costing tens of millions of dollars Coach Outlet Online in winter recreation, restaurant, lodging and sporting Coach Factory goods sales, experts said.”It’s Mother Nature. She’s playing Coach Factory Outlet online tricks on us, or something. Now it’s getting nerve-racking,” Coach Outlet said Terry Hill, whose cash flow is nonexistent because her http://www.coachonline-outletfactory.com/ rental cabins are empty at Shin Pond Village.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00